Rjukan Pepperkakeby desember 2012

I går var er det 1.desember!

Det betyr at da var det julegranstenning og åpning av pepperkakebyen vår. Da er det masse boder på juletorget vårt, tenning av lys og gang rundt juletreet. Koselig å se alle små og store som går rundt treet og synger vakre julesanger! I år var det en pepperkakeutstilling av RJUKAN by, i tillegg. Den var så vakker! Vi her i huset har også deltatt i dette og det har vært så morro. Dessverre kommer det ikke så godt frem på utstillingen men det går bra! Det viktigste her at det er noe vakkert å titte på for barn, tenker jeg! Da jeg var ung var det en kolonialbutikk rett bort i gata som pleide å lage en flott utstilling av mange nisser og små dukker i nasjonal drakter fra forskjellige land. Det var den gangen det var lørdagsstengte butikker ;) Jeg ELSKET å gå bort i vinduene på 1.juledag for å se, husker jeg! Og dette ønsker jeg at våre barn også skal få oppleve. Litt uskyldig og barnlig glede men som skaper forventninger og nysgjerrighet! Og DET er det viktig at vi har med oss:) Samtidig får slike opplevelser oss voksne til å tenke tilbake på vår barndom. Enkelt og greit!
Her kommer litt bilder fra vårt hus:
 
 
Vårt EGNE HJEM hus:



 
Kun kost og lykt som ikke er spiselig ellers er der brukt, kremmerhus, Marsmallows, Big Ben konfekt, marsipan, saltstenger, vaffelkjeks, sjokolade, glasur og pepperkaker da.
 

 
Sønnen i huset har laget disse vakre trærne, snømannen og pepperkakemenner og koner:)
 
 
 
Her kommer litt bilder
fra
torget og utstillingen.
 

 
Helt oppe på toppen står huset vårt:))
 
 
Som sagt: Litt synd at det blir litt borte!
Men, men, det står i allefall:)
 
   
Vakkert!
 

 
 Ops... noen går litt i oppløsning... Men det er sjarmfullt med "vindig og skakt" ;))
Dette er Tinn Sparebank.
 

Mandheimen asylmottak over her :)
 
Her ser dere Scana Skarpenord, Rjukan Kirke og Saaheim Kraftstasjon
og på toppen, på siden: Krossobanen vår :)
Dessverre litt uskarpe og litt mye speilbilde men det får gå:)
 
Vel, det har vært en morsom utfordring! 
 
 
Ha en god dag videre!

Kommentarer

Janne sa…
Det var en utrolig flott utstilling. Folk har vært flinke og kreative. Er så fint at folk stiller opp når en setter i gang med noe her i den lille byen våres. Er ikke flink selv, men burde vel ha vært det :)
Hei :)
Du som er så flink med scrappingen må ikke bekymre deg for det! En kan ikke være med på absolutt alt. Vi må jo ha tilskuerer/ kunder også;)Det viktigste er vel at det ble flott og koselig for oss alle å se på:)

Populære innlegg