TINNLEFSER 2



Da var vi igang igjen da!


 
Først maler vi opp poteter noen ganger. Deretter 1 gang sammen med smør

 
Kverna går ;)

 
Tilslutt tilsettes resten av bakevarene og knaes godt sammen før
det er klar for kjevling.
 
 
Mannen i huset har ansvaret for kjevlingen.
 
 
Utstyr for utkjevling.
Viktig at kosten har myk naturbust.
 
 
Klart for steketakka.
 
 
Den er det mor i huset som har ansvaret for!
 

Utstyret som trengs for takka.
Viktig at kosten har litt stiv naturbust.

 
 
Ferdig stekt og avkjølt!
Klart for smøring og sukring:)
 
                                    
 
Ferdig smurt og delt opp.
Nå skal det pakkes inn i sølvfolie og plast før det skal i fryseren.
 
 
Rød tråd for sukrede og grønn tråd for usukrede!
 
Dette skal smake med Multesyltetøy og masse annen kos.
Mannen i huset spiser det med Rakefisk!


Kommentarer

Janne sa…
Så flinke dere er til å bake. Har ennå ikke begynt med baksten bortsett fra flatbrød da. Hmm ser ut som jeg må sette i gang snart. Er jo ikke så lenge til jul ;)
Jo, takk for det:) Flatbrødbakst står på ønskelista til neste år. Må prøve en ting av gangen, i tilfelle vi ikke klarer det:) Men lefsebakst var så morsomt, synes vi begge, at det blir en atskillig større deig i 2013! Ellers så blir det nok heller litt mere julegodter vi lager, er ikke alt for glad i alle disse tørre kakeslagene. Unntatt kransekake,Kromkaker og havreflarn! Et par av disse slagene er vi så heldige å få fra svigermor så da blir det ikke så mye vi lager:)Men det blir ikke før nærmere jul.

Populære innlegg